perjantai 9. joulukuuta 2022

Levi - Joulupukin mökki

25.8.22

Levillä vallan mainio "instakohde" on Joulupukin mökki. Tuo hurmaava ja satumainen elokuva-lavaste joka rakennettiin vuonna 2007 ensi-iltansa saaneen Joulutarina elokuvaa varten. Kannattaa katsoa.


Mökille on helppo mennä. Toki vähän liikkumista vaatii, mutta esimerkiksi koirien kanssa voi tehdä lenkin alhaalta ylöspäin, jolloin lähtöpiste on Activity parkin puolella, Gondoli 2000-hissin juurelta.
Siitä lähtee lumettomana aikana hiekkatie rinteen oikeaa reunaa jota on helppo kävellä. Parin sadan nousumetrin jälkeen tie kaartuu oikealle ja sitä seuraamalla tullaan aukealle, jossa voi viettää vaikka evästauon. Oikealla on kota sekä puucee. Tässä vaiheessa olet jo huomannut joulupukin mökin vasemmalla rinteessä (ensimmäinen kuva)

Tästä on jyrkkä nousu mökille, mutta kun kipuaa hiekkatien reunaa, niin kengät pitää paremmin. 

Tässä karttakuva reitistä, sininen ympyrä kuvastaa mökin paikkaa, punaiset ympyrät päätepisteet, vasemmalla gondolin ala-asema, oikealla gondolin ylä-asema. Punainen reitti kulkee hiekkatietä, eksymisen vaaraa ei ole. Sanoisin, että alhaalta matkaa mökille on ehkä 1,5km. 


Ja kun perille pääset, niin ei muutakuin kamera tulille. Paitsiettä VARO alamäkipyöräilijöitä! Turha muuten kuvitella, että mökin sisällä olisi mitään ihmeellistä elokuvajuttua. Tämä oli ainoastaan ulkokuori-lavaste. Eli mökki on sisältä täysin tyhjä. Mutta eipä haittaa, ulkoa sitäkin upeampi.

Tästä voit jatkaa kiipeämistä huipulle, sinne ei nyt enää ole pitkä matka, mutta nousu on aika jyrkkä. 
Tai sitten voit kääntyä samaa reittiä takaisin alaspäin. Ja tulla uudestaan gondolilla ottamaan vähän lisää kuvia...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti