keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Liesjärvi - Sikomäki P

Toukokuun alussa sunnuntaina piipahdin kotimatkalla ulkoiluttamassa itseäni ja koiria pienehkön (tunnin) reippailun verran minulle uusilla poluilla.
Ajoin auton Sikomäki-parkkipaikalle, johon mahtuu ehkä parisenkymmentä autoa. Jos tämä on täynnä, niin kannattaa kurkata ihan lähellä oleva peukalolamminkangaksen parkkialue, joka on kunnostettu ja sinne mahtuu enemmän autoja.


Parkkipaikalta lähtee melko vierekkäin kaksi polkua. Toisesta kun lähdet, niin toisesta tulet takaisin. Sinänsä ihan sama kumman valitset. No, otin ns. vasemman kaistan :)
Reitti merkitty keltaisilla merkeillä. Ei voi eksyä.


Metsäinen polku on aina miellyttävää, jos sitä on vaivaton kulkea. Tämä reitti on sellainen.






Alkumatkasta tuli muutama vastaantulija, mutta ei tullut yllätyksenä. Sunnuntai, hyvä keli, ja korona...







Reitillä on paljon myös pitkoksia kuljettavaksi. Mitä lähemmäksi kaksvetisen grillipaikkaa lähestyttiin, sitä huonommassa kunnossa pitkokset olivat, mutta selvästikin kunnostustoimet jo käynnissä.






Kaksvetisen taukopaikka on hieno ja tilava. Iso kota (joka tietysti oli suljettu, koska korona) mutta kalliolla oli myös nuotiopaikka. Siinä olikin tällä kertaa melkoinen "apinalauma" joten kuvaa ei saanut. Ja matka tänne ei ollut kuin pari kilometriä, joten ei varsinaista taukoakaan tarvittu.
Mutta hieno paikka. Siinä oli myös puucee sekä tietysti vajallinen puita.

Matka jatkui, oltiin reitin puolivälissä. Seuraava tulipaikka oli peukalolammilla. Siellä laavu sekä puucee. Katselin myös paikkaa "sillä silmällä" että tänne voisi tulla telttailemaan arkena kun olisi hiljaisempaa. Oli tämä paikka nytkin tyhjä.





Tästä matka jatkui uutta sorastettua tietä pitkin aina peukalolamminkangaksen parkkipaikalle saakka.




Siitä sukellettiin vielä pieneksi pätkäksi metsään, kunnes saavuttiinkin autolle.



Kuljettu reitti oli 4,3km ja aikaa kului tunti. Suosittelen!


Liesjärven reiteistä lisää TÄÄLTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti