torstai 9. heinäkuuta 2020

Telttailua Liesjärvellä

Sain lainaksi 2hlö:n tunneliteltan veljeltäni, tai niin luulin. Tarkoitus oli päästä testaamaan, että kuinka paljon pienempi se on kuin oma 3hlö:n tunneltiteltta ja mahtuisinko kolmen koirani kanssa sellaiseen. No, hain teltan ja kysyin samalla saanko myös lainata hänen hyvää osprey:n rinkkaa (mallilta Aether ag 70), omani on prismasta ostettu halpis-rinkka. Kaupan päälle hän antoi vielä kokeiluun exped:n 65cm leveän ilmatäytteisen makuualustan. Omani on aito kiinalainen naturehike ilmatäytteinen 59cm leveä patja.

Perjantaina pakkasin retkikamppeet rinkkaan ja vielä hetken mietin kohdetta. Olin ajatellut koko viikonlopun retkeä Repovedelle, mutta koska lauantaiksi luvattiin kunnon vesisateita, luovuin ideasta. Sitten mietin Nuuksion vähän syrjäisempää aluetta, mutta lopulta Liesjärvi vei voiton.
Ja siellä otin suunnaksi Savilahden telttailualueen.

Auton ajoin Kopinlahden P-paikalle jossa olikin jo useita muitakin autoja. Ei yllättänyt.
Tästä telttapaikalle oli hiukan yli kilometrin matka. Ei siis juuri mitään, mutta kuitenkin sen verran että rinkka pääsi testiin kivasti.





Niemen nokassa oli isohko alue, jonne mahtui telttailemaan kohtuullisen hyvin. Kiersin koirien kanssa muiden ohi ja löysin oman pienen pläntin. Teltta pystyyn vaan.
Niin se teltta... Jo kotona aattelin, et onpa iso paketti 2hlö:n teltalla, että ei se juuri omaani pienempi ole. Pystytin sen ja aattelin että onhan siinä tilaa saman verran kuin omassakin teltassa ja aloin googlaamaan. Kappas, eihän veli tiennyt että hänen teltta onkin 3hlö:n :)



Sitten ruoka tulille, tämä perunamuusipussi on ihan ok syötävää, mutta en saanut vettä sekoitettua tarpeeksi hyvin, joten ehkä melkein puolet jäi syömättä koska pussin sisältö ei vain sekoittunut tarpeeksi hyvin.


Ruoan päälle siirryttiin koirien kanssa rannalle. Olihan siihen matkaa ehkä 5-10 metriä.
Ja saatiin siinäkin olla ihan rauhassa joten koirat sai olla ilman hihnoja.
Mitäpä tekikään Hukka... aloitti kiipeilyn kivillä. On se hauska.






Tässä sai Häkästä ja Kipinästäkin ihan kivaa kuvaa. Keli ja maisemat helli.





Auringon laskua olisi ollut kiva katsoa, mutta eikös sitten sopivasti alkanut pilviä kertymään. No, päätin kömpiä koirien kanssa telttaan ja makuupussiin.




Vähän näyttää (ja olikin) löysältä tuo teltta, mutta ei se unia haitannut.

Expedin leveä patja oli sit muuten todella kiva! Onhan sillä hintakin tosi kiva... semmonen reipas 200€. Mutta niinhän se on, että retkeily- ja vaellusharrastukseen saat kyllä rahaa palamaan ihan hemmetisti jos haluat. Onneksi pääsee halvemmallakin.
Tai no, se mun kiinasta hommattu alusta maksoi noin 35-40€ ja tuon reissun jälkeen tilasin scandinavian outdoorsista expedin patjan, mutta "vain" noin 80€ maksavan...
Ja kun ensimmäinen makuualusta oli joku 10€ maksava, niin johan mä olen hyvän summan alustoihin laitanut...

No, yö nukuttiin hyvin ja aamulla herättiin aikaisin ja pirteinä.
Koska aamupäivästä oli uhattu vesisateella, niin laittelin kamat nippuun ja käppäiltiin autolle. Olihan siellä tosiaan muutama muukin telttailemassa.


Sen jälkeen tehtiin vielä lenkki kyynärharjua pitkin. Olihan kiva aamulenkki.

 






Tuotteiden testauksesta... Telttaa en vaihda ainakaan tämän perusteella, Makuualusta meni jo ostoon, oli myös lainassa retkityyny ja senkin hankin uuden ja sitten se rinkka... oli lähellä etten tilannut netistä jo tuolla makuupussissa maatessani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti