keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Kytäjä-Usmi/Niittulahden kierros

Melko läheltä löytyy vielä joitain valmiiksi merkittyjä reittejä, joita en ole kulkenut kokonaan. Hyvinkään puolella, Kytäjä-Usmin retkeilyalueella näitä reittejä taitaa vielä jokunen löytyä. 
Lokakuu on ollut taas niin märkää ja ikävää kun vaan kuvitella saattaa, joten ihan joka paikkaan ei vaan viitsi edes lähteä yrittämään. 


Yksi hyvä parkkipaikka löytyy Kytäjän kartanon läheltä, Jaanankallion parkkipaikka. Osoitteena Kytäjäntie 625.
Tästä pääsee useammallekin reitille ja nyt oli tarkoitus kiertää Niittulahden 10,2km:n reitti


Parkkipaikalla oli reilu parikymmentä autoa , joka oli aika paljon, mutta isolle parkkikselle kyllä mahtuu.
Arvelin ison osan olevan jossakin lähimmällä tulipaikalla, jonka itse kiertäisin, mutta varauduin jo henkisesti, että yksin ei tarvitsisi tallustella.





Koko reitti kulkee tällaista metsäautotietä ja luulen, että siellä myös saattaa autoja silloin tällöin tulla. Sen verran paljon oli renkaiden jälkiä, kuin kaadettua metsääkin.
Niin ja noita riistan metsästys rakennelmia. 

Puolivälin paikkeilla olisi tulipaikka rannassa, jonne olin ajatellut mennä, mutta koska sinne olisi pitänyt laskeutua liukasta ja jyrkkää kalliota pitkin, jätin väliin.




Hyvällä ja kuivalla kelillä varmaan ihan helposti mentävissä, mutta nyt en lähtenyt yrittämään.

Taukoja pystyi kuitenkin pitämään ihan missä vaan, sillä alle 6km:n ei tullut yhtään ihmistä ei edestä eikä takaa. 





Siinä 7km:n kohdalla alkoi jo askel painaa ihan valtavasti ja mietinkin, että syynä lienee tämä tosi yksitoikkoinen taival.
Pari viikkoa aiemmin upeissa pienen karhunkierroksen maisemissa olisi voinut tehdä vaikka kaksikin kierrosta, mutta tällainen todella tylsä maisema ei ihan liiaksi tarjonnut mitään mahtavia elämyksiä.

No, jos etsii helppoa hiekkatietä kuljettavaksi, niin tätä voi suositella. Mutta muutoin tämä menee sarjaan: " ei jatkoon"


Reitistä lisää TÄÄLLÄ

Muita Kytäjä-Usmi reittejä löytyy TÄÄLTÄ


2 kommenttia:

  1. Olet oikeassa, itse reitti on tylsää maastoa tietä pitkin ja kaadetut puut tien pientareilla ei suoranaisesti inspiroi. Harmi kuitenkin ettet pistäytynyt Niittulahden tulipaikalla, tai ylipäätään noita portaita alas, siellä on todella hienot mestat Suolijärven rannalla, useampikin tulipaikka. Koko reitin ehdottomat kohokohdat ja kannattaa talsia parkkikselta jo noiden mestojen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Nyt oli niin kosteaa ja kallio tosi liukasta etten lähtenyt sinne alas. Seuraavalla kerralla otan teltan mukaan. Kiitos vinkistä että kannattaa mennä.

      Poista