sunnuntai 16. tammikuuta 2022

ensimmäinen ylläs-päivä

16.1.22

sunnuntaina oli virtaa mutta keli oli vähän surkea upeisiin maisemareitteihin, joten valikoin tekemistä sen mukaan.
Aamupäivästä kun alkoi päivä valjeta, pakkasin kuumaa juomaa reppuun ja ajattelin lähteä lumikenkäilemään viereiselle suolle. Pienesti kävi myös mielessä kesängille päin käppäily. 



Majapaikasta pystyi lähtemään lumikengillä suoraan ovelta, joten mars matkaan vaan.
Lunta suolla olikin sitten ihan kiitettävästi ja tarpominen alkumatkasta kävi ihan työstä.
Mutta pääsin suon puoliväliin jossa tiesin kulkevan kesäreitin pitkospuut. Toivoin, että sitä reittiä oltaisiin kuljettu vaikka se ei olekkaan talvireittien kartoissa. Ja olihan sitä. 
Matka jatkui helpommin jonkun matkaa. Tämä ryhmäkuva koirista on suunnilleen samasta kohdasta kuin syyskuussa ottamani kuva. Mutta nyt ei kyllä maisemat loista taustalla.





Matka jatkui vähän matkaa kunnes ylitin hiihtoladut ja tupsahdin autotielle. Ihmettelin tovin ja koska Häkä alkoi näyttää lumipallolta, käännyin ympäri ja lähdin kohti majapaikkaa.




Alle 2km kuljettiin ja olihan pettymys. No, möksälle huilaamaan hetkeksi ja päätös lähteä uudestaan vain Hukan kanssa poluille. Ei muutakuin mars takakaisin ulos.

Lähdettiin kohti yhteiskäyttöreittiä joka veisi kesängin laavulle. Keli oli vähän pahempi. Lunta tuprutti aika tavalla ja tuuli oli puuskaista. Mutta lämmintä oli, ihan pienesti pakkasen puolella, ehkä 2-3 astetta. 





Reitti oli ihan loistavassa kunnossa ja ajattelinkin, että fätillä olisi mukava tulla ja uskaltaisin tulla pimeälläkin kun on valoa niin pyörään kuin otsaankin. 






3km:n jälkeen tultiin kesänkijärven laavulle ja istahdettiin juomaan kupponen kuumaa. Hukalle kupponen tonnikalavettä plus pieni lihatikku.
Kuukkelit tuli samantien kytikselle, mutta nyt ei ollut heille antaa mitään.

Lähdettiin paluumatkalle samaa reittiä, mutta ihan lopussa jatkettiinkin reittiä vähän eri suuntaan ja koukattiin pieni lisälenkki.




Mökille päästiin ja ainakin Hukasta loppui virta. Melkein 8km tuli käppäiltyä ja oli mukava lenkki.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti