torstai 28. helmikuuta 2019

Vihti - Pääkslahden luontopolku

Toinen hyvä retkikohde ihan kodin lähellä on Pääkslahden luontopolku.
Tosin nykyään reitit on kunnostettu hyvin, laavupaikat huolletaan ja parkkipaikkaakin suurennettu joten myös ulkoilijoita täällä on enemmän kuin vielä muutama vuosi sitten.
Varsinaisia reittejä on muutama, mutta yleensä täällä kuljen fiiliksen mukaan yhdistellen reittejä. Noin tunti-puolitoista saa helposti kulumaan.

Lähdin ensin kohti puumannin laavuja. Autolta ei kovin pitkä matka ole, mutta tällä kertaa oli nastakengät kyllä ihan ehdoton kenkävalinta.




Yllättäen heti alkumatkasta oli paljon muitakin ulkoilijoita, mutta en antanut niiden haitata, toki koirat oli ohitustilanteessa kiinni, mutta muutoin ne sai kulkea omaa tahtiaan.
Puumannin laavut on hienosti kunnostettu ja paikka on varsin viihtyisä. Vielä kun jokainen muistaisi omalta osaltaan pitää huolta että se jatkossakin pysyy viihtyisänä. Eli ei täällä mitään palkattuaja siivoojia käy toisten jälkiä siivoamassa...





Järvi oli vielä jäässä, mutta ne kohdat mihin aurinko paistaa, niin alkoi jo kevät puskea esiin. Tallautuneet polut toki ihan jäässä...




Pian puumannin laavujen jälkeen lähtee polku kiipeämään mäkeä ylös laukkakalliolle.
Sieltä onkin varsin komeat maisemat.


Sitten taas metsäpolkua hyvän matkaa.
Tosiaan reitit on erittäin hyvin merkitty, joten eksyminen on hankalaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti