maanantai 13. toukokuuta 2019

Jauhelihan kuivatusta

Pitihän tätäkin kokeilla. Jauhelihan kuivatusta.
Ostin S-marketista snellmanin naudan jauhelihapaketin, jossa rasvaa 10%. Kuulemma kannattaisi ostaa mahdollisimman vähärasvaista.



Kypsennys paistinpannulla ilman rasvaa, vähän normaalia miedommalla lämmöllä.

Valmiin paistetun jauhelihan levitin paperille sen jälkeen kun se oli ensin jäähtynyt. Ideana imeyttää mahdollisimman paljon rasvaa ja nestettä jo tässä vaiheessa pois.
Mitään mausteita en lisännyt, ne kuulemma kannattaa laittaa vasta sitten kun tekee näistä ruoan.



Kyllähän noihin papereihin imeytyi ihan reilusti rasvaa.
Tämän jälkeen leikkelin leivinpaperista kuivuriin aluspapereita, koska muutoin jauhelihan muruset olisi putoilleet ritilöistä läpi.Ja levitin 750g jauhelihaa kolmeen kerrokseen.


Koska kerralla tietty kannattaa kuivata mielummin enemmän kuin vähemmän, niin ostin samalla kerralla myös maustamatonta broilerin fileesuikaletta 300g.


Ja paistoin nämäkin ilman rasvaa miedolla lämmöllä. Isompia paloja pilkoin paistinlastalla pienemmiksi. Tämän satsin myös käytin papereiden välissä ennen kuivuria ja nämä mahtuivat yhdelle ritilälle.


Kuivuri käyntiin yöksi. Nämä olivat 65 asteessa noin 12 tuntia. Hyvin kuivuivat.


Pussitin kaiken ja punnitsin. Jauhelihan laitoin kahteen pussiin ja broilerit yhteen.
1050g lihaa muuttui yhdessä yössä vain 322g:ksi kuivaa lihaa. Ei huono!


Laitoin pussit jääkaappiin odottamaan käyttöä. En tiedä kauanko nämä oikeasti säilyvät, mutta ajattelin ottaa nämä Häkä-koiralle mukaan Hollannin kisamatkalle. Toimikoot koira jälleen kerran koemaistajana ;)
En tarjoa näitä kuivattuina vaan ennen käyttöä lisään vettä, jotta nämä turpoavat jonkun verran. Vielä en tiedä kuinka paljon turpoavat, mutta eiköhän se selviä.
Enkä näiden varaan laske koiran matkaruokaa vaan otan nämä ihan vaan lisänä. Koska jos jostain syystä eivät ole käyttökelpoisia, voin heittää ne ihan vaan roskiin.
Mielenkiinnolla odotan... Tässä vaiheessa näyttää kuitenkin ihan hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti