torstai 30. toukokuuta 2019

Nuuksio - Sorlammen luontopolku

Jotkut luontopolut nyt vaan on ihan paskoja... Tämä kuuluu sellaisiin.
Helatorstaina oli meillä normaali työpäivä ja ennen iltavuoroa ajattelin käppäillä minulle ennestään vieraan Sorlammen luontopolun jolla mittaa olisi noin 5km.

Ajaessani P-paikalle totesin, että yllätys, täällähän on muitakin.
Pieni parkkipaikka jossa laskin olevan 18 autoa. Huoh... Tätä se on aina Nuuksiossa silloin kun aurinko paistaa ja on lähes kaikilla vapaa päivä. No, ei muutakun sekaan vaan.




Alun parisataa metriä kulki hyvää hiekkatietä pitkin mutta sen jälkeen sukelletaankin heti juurakkoiseen metsään. Lähdin kulkemaan reitin "myötäpäivään"

Koska arvelin ihmisiä tulevan vastaan vähän väliä, pidin koirat hihnoissa.
Polku oli todella juurakkoista ja vähän väliä todella mutaista joten jo heti alkumatkasta alkoi tympäsemään tämä reittivalinta.


Onneksi sinne tänne oli saatu pitkospuita mutta tälle reitille niitä voisi kyllä laittaa paljon enemmänkin vaikka välillä olikin parikymmentä metriä oikein helppokulkuista hyvää polkua.



Pikku Sorlampi näyttäytyi melko pian vasemmalla puolen. Ei menty uimaan...
Eikä kuljettu kovin montaa askelta kun itse Sorlampikin avautui oikealle puolelle.


Jatkettiin matkaa ja hetken päästä saatiin kiivetä kalliolle ihastelemaan maisemia. Kallion toisella puolen oli tulipaikka johon ei jääty ruuhkan takia ollenkaan.



Polku jatkui metsässä. Kokoajan sai olla tarkkana jalkojen kanssa sillä jos ei ollut juurakkoista, oli isohkoja kiviä tai mutaa.




Arviolta puolivälissä reittiä on Hiidenpesä. Opastaulu tietää kertoa, että perillä olisi ihan kunnon luolakin jonne voisi mennä sisälle, mutta itseä vähän ahdistaa luolat jostain syystä varsinkin silloin kun olen yksin liikenteessä, joten en mennyt luolaan sisälle ollenkaan.





Matka jatkui, yllätys yllätys mutaista polkua pitkin. Melko hyvin kaikki mutakot pääsi kiertämään, eikä omat jalat kastunut missään vaiheessa.


Kuivempiakin kohtia toki löytyy...




Noin neljän kilometrin kohdalla oli vähän nousua ja kun koko matka siihen saakka oli vähän ärsyttänyt, niin eihän tuo mäki mikään kiva ja helppo ollut.
Lähes koko 5km oli joko juurakkoista, kivikkoista tai mutaista. En tykännyt.
Ja mikä pahinta, niitä ihmisiä oli paljon.

No mutta nyt on tämäkin kierretty eikä tänne kyllä tarvitse tulla uudestaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti