perjantai 10. toukokuuta 2019

Nuuksio - Maahisen kierros

Huhtikuussa eräänä keskiviikkona päivällä ennen iltavuoroa päätin piipahtaa Nuuksiossa koirien kanssa lenkillä.
Reitti on sopivasti työmatkan varrella ja kun koirat on mukana iltavuoroissa, niin käytiin täällä sopivasti ennen töihin tuloa.
Päivä oli aurinkoinen ja tosi lämmin. Ihana sää ulkoilla. Ainut mitä harmitti, niin keksin tämän vähän liian kiireellä, joten koko ajan piti kelloa katsella että ehtii ajoissa töihin.

Kohteena oli siis Nuuksion kansallispuisto ja ihan Haltian parkkipaikalta lähtevä lyhyt "Maahisen kierros". Tämä on myös erinomainen reitti kulkea vaikka pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa.
Netistä löytyy varsin selkeä opaskartta Haltian ympäristön reitteihin.


Tämän ylläolevan löytää tarkempana TÄÄLTÄ
Jos olisin ollut vähän viisaampi ja aikaa pikkuisen enemmän, olisin ottanut tähän lisäksi esim. päivättärenpolun jolloin koko reitille olisi saanut mitaa reilun 3km. Joka sekään ei kyllä paljoa ole, mutta uusia reittejä on aina kiva kävellä vaikka ne olisikin lyhyitä.

Noh... Tälle reitille pääsi kätevästi Haltian parkkipaikalta. Vaikkakin olisi auton saanut vielä paristaa metriä lähemmäksikin kun olisi ajanut mäen ylös Solvallan urheiluopiston parkkipaikalle.





Kiva oli kulkea hyvin rakennettua hiekkatietä pitkin, eikä täällä juurikaan muita ollut keskellä päivää arkena. Mutta jos olisin samanlaisella kelillä ollut viikonloppuna niin jotenkin veikkaisin, että ruuhkaa saattaisi olla.
Joku sää-asemakin oli monenlaisine härveleineen.



Noin puolivälissä on näköalatasanne. Ennakko-odotukset ei kyllä kummoiset olleet, kun eihän me nyt kovin korkealla mielestäni oltu.
Mutta tänne tasanteellekin pääsee hyvin vaikka pyörätuolilla. Tai en osaa sanoa pääseekö hyvin kun ei siitä ole kokemusta, mutta uskoisin, että pääsee.

Ja olihan sieltä sitten ihan kiva katsella maisemia hetkisen





Matka jatkui ja alueelta löytyy myös kota, käsittääkseni varattava ennakkoon. Mutta komealta näytti





Pian saavuttiinkin takaisin parkkipaikalle. Ihan kiva pikapyrähdys ja voidaan suositella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti