lauantai 21. elokuuta 2021

Ranuan eläinpuiston luontopolku

Oulusta piti jatkaa matkaa Ylläkselle mutta en jaksanut ajaa kuin pari tuntia joten jäin potemaan päänsärkyä tuttuun paikkaan. Ranuan eläinpuiston camping-alueelle.
Sinänsä vaatimaton pieni paikka, mutta oikeastaan siellä on kaikki mitä matkailija tarvitsee. Tasainen ja turvallinen paikka vaunulle, saa vettä, saa tyhjennettyä kemsan ja heivattua roskiksen ja pääsee saunaankin. 
Olin paikalla nyt kolmatta kertaa ja koska sade taukosi sopivasti, niin päätin lähteä koirien kanssa kiertämään jo tutun reilun 3km:n luontopolun.  




Polku on oikein hyväkuntoinen leveä soratie joka talvisin on myös hiihtolatu.
Joka kerta alkumatka on jotenkin kuumottava koska tosiaan eläintarha on aivan vieressä. Sitä ei näe juurikaan mutta kyllähän sitä mielikuvitus keksii jos jonkinlaista karhua ja sutta siihen metsään hiippailemaan.
Ja kun siinä lentelee jostain syystä tosipaljon korppeja aina...





Reitin varrella on useita opastauluja joita on ihan hauska aina lueskella. 
Ja joka kerta kun olen tuolla ollut, olen laavun kohdalla ajatellut, että nyt kun olisi tulivehkeet ja pari makkaraa mukana...


Tosiaan mittaa reitille tulee vähän yli 3km mutta se oli oikein sopiva kun päätä särki, koirat sai vähän purkaa energioitaan vapaana ja kaikenlisäksi tutkista katselin, että ihan kohta taas sataisi.

Camping-alueesta lisää TÄÄLTÄ

Tässä vielä reitti ja speksit: 3,6km ja 43min 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti