sunnuntai 22. elokuuta 2021

Kesänkijärven kierros

Lauantaina saavuin vihdoin Ylläkselle. Reilun 3 tunnin ajomatkan jälkeen oli päästävä kävelemään joten asuntovaunu paikoilleen Ylläksen ykkös caravaaniin ja koirat takas autoon ja mars matkaan.
En ottanut eväitä enkä edes juotavaa mukaan sillä ajattelin tehdä vain helpohkon verryttelylenkin autoilun päälle.
Valitsin Kesänkijärven kierroksen. Sitä en ole vielä kokonaisuudessaan kulkenut, sen pituus oli hiukan alle 6km ja reittikuvaus on helppo ilman kummempia nousuja. Sinne siis...







Parkkipaikka on ihan kohtuullisen suuri ja sinne on helppo ajaa. Ylipäätään ylläksen opasteet on kyllä ilahduttavan hyvät. Lähdin kulkemaan reittiä myötäpäivään.
Alkupätkä reitistä on samaa kuin esim. nykyinen pirunkurun ponnistus. Mukavaa sorastettua hiekkatietä jota on helppo kulkea koiralaumankin kanssa.






Vajaan parin kilometrin jälkeen tullaan risteykseen josta pääsee moneen suuntaan ja siinä risteysalueella on reilun kokoinen tulipaikka, lisäksi rannassa laituri ja sitten siinä on myös kesängin keidas (kahvila) joka ei kyllä nyt ollut enää auki. 
Tästä polku muuttui metallipitkoksiksi ja moni näitä inhoaa koska koirat on tottumattomia erilaisiin alustoihin ja saattaa kieltäytyä menemästä. Mulla kaikki toki katsoi että mitä, tonne vai? Muttakun ei ollut vaihtoehtoa, niin kyllä ne sitten ihan hyvin noilla raudoillakin kulkee. Ja kun alkumetrit on menty, niin meno on ihan normaalia kulkemista.






Pitkostettu osuus oli ehkä 100 metriä ja sen jälkeen oltiin takaisin hiekkabaanalla.
Pieni puron ylitys josta olisi päässyt varkaankurun reitille, mutta me jatkettiin eteenpäin.

Taas risteysalue josta jatkettiin viittojen mukaan suoraan ja sitten tultiinkin suolle ja puu-pitkoksille




Pitkosten jälkeen tultiinkin jo melko pian lyhyelle hiekkabaanalle sekä sitten "autotielle" josta oli enää lyhyt matka parkkikselle.


Olipa oikein mukava ja helppo lenkki. Suosittelen juurikin jos kaipaa vain lyhyehköä helppoa tallustelua

Lisää reitistä TÄÄLLÄ





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti