sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Ruka - Pyhävaara

Lauantaina iltapäivästä pilvet väityivät ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta. Mietin vaihtoehtoiset reitit ja kävin vielä Rukan infossa kyselemässä polkujen kuntoa. Päädyin lähtemään Pyhävaaralle, Pyhän Jyssäys-reitille. Matkaa olisi yhteensä noin 6km.
Olen kerran tämän reitin yrittänyt kiertää, mutta silloin en löytänyt reitin lähtöpistettä ja ilman lumikenkiä olin reittä myöten hangessa. kartasta löysin autolle paikan lähempää pyhävaaraa ja iipesin silloin oikoreittiä. Mutta nyt sain paremmat ohjeet ja polun piti olla hyvä kulkea myös ilman lumikenkiä. Sinne siis.



Heti alkumatkasta näyttikin hyvälle, melko leveää ja hyvin tallautunutta polkua. Ja mikä keli! Ai että!





Moottorikelkkojen äänet kuului aika läheltä ja hupsis, melko "pun takaa" tulikin risteys polulla, siinä kulki moottorikelkkaura. Siitä vaan yli ja hyvin merkitty kävelyreitti jatkui heti kelkareitin toisella puolen.


Aurinko paistoi ja lämmintä riitti.




Kyllähän tällainen loivaa nousua kapuaminen pistää hikoiluttamaan kun on varustautunut toppahousuilla ja toppatakilla... Ehkä vähempikin olisi riittänyt. Mutta toisaalta, ei tuolla perillä ollut ihan liian kuuma kun taukoa piti...






Ylhäällä ei ollut muita joten ihan sai rauhassa fiilistellä päivää. Ai että mä nautin!
Tännehän pääsee helposti myös suksilla jos tykkää niillä kulkea. Mutta itse olen enempi jalkaisin kulkija.
Pitihän ylhäällä ottaa myös selfie. Pikkuisen punottaa posket...





No, sitten tauon jälkeen reitti lähti jatkamaan alaspäin. Hetken aikaa oli vielä upeita maisemia ja Rukan kukkulakin näkyy hyvin.






Alamäessä ihmeteltiin menninkäisen pesiä. Tämä on minun antama nimitys kuusikoiden juurille tulevista lumihaudoista.




Loppumatka vain taas fiilisteltiin upeaa keliä ja hyvin kuljettavaa reittiä.





Tosiaan jos hiihtaa tahtoo, niin hyvät ladut täällä kulkee. Kyllä seison tässä kohtaa ladulla... Koska tämä kävelyreitti kulkee parissakin kohdassa latujen yli.

Pari tuntia reissuun meni ja kilometrejä kertyi hiukan yli 6. Ihan huikean hyvä reitti. Suosittelen!


Tarkemmat speksit reitistä löytyy TÄÄLTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti