keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Riisitunturi - Riisin Rääpäsy vol 2

Koska parin päivän takainen huonossa kelissä kuljettu Riisin Rääpäsy jäi vähän mieltä kaivelemaan, päätin lähteä sinne uudestaan. Ja kyllä kannatti!
Keli oli aurinkoinen mutta tuulinen ja vähän aprikoin varustusta, että tuleeko tunturissa kylmä vai ei.
Kannoin lumikengätkin varmuuden vuoksi mukana, sillä kova tuuli voi kimnostaa polut helposti umpeen ja silloin on hyvä tallustella lumikengillä.
No, alkumatkan metsäpolut oli kuitenkin hyvin kuljettavissa tavallisilla talvikengillä.




Mitä ylemmäksi kiivettiin ja mitä vähemmän oli puita niin sen enempi olikin sitten lunta kinostunut.
Aloitin jatkuvan rumban, laita lumikengät jalkaan, kävele 50 metriä ja ota lumikengät pois. Kävele 50 metriä ja laita taas lumikengät jalkaan jne... Oli älytöntä, mutta heti kun oli hyvä tallattu polku, oli helpompi kävellä tavallisilla kengillä ja sitten taas kun oli lunta kinostunut, oli paljon helpompaa kävellä lumikengillä. Koirille tuntui olevan ihan sama oliko lunta paljon vai ei. Hanki kannatteli niitä juuri ja juuri. Minua ei.

Kun pääsin lähes puuttomalle alueelle, niin jopas alkoi näkyä upeita maisemia!










Katsoi mihin suuntaan vaan, niin näkymät oli huikeat! Ja tää keli... Nyt suosi! Ja vaikka jonkun verran tuuli, ei se sitten ollutkaan niin kylmä mitä ennakkoon pelkäsin. Eli hyvin tarkeni taukojakin pitää.






Oli oikein hyvä reitti enkä enää ihmettele miksi tätä niin kovasti kehutaan.
Onneksi lähdin tänne uudestaan. Ja kyllä, voin suositella!
Nyt vaan itsekin pitää päästä tänne uudestaan ja veikkaan, että erityisesti ruska-aikaan täällä on ihan julmetun hienoa!


Ja tästäkin tarkemmat speksit luontoon.fi-sivuilla eli TÄÄLLÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti