sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Raasepori, Dagmarin lähde

Paluumatkalla Hangosta kannattaa piipahtaa Raaseporin liepeillä olevassa Dagmarin puistossa.


Halutessaan täällä pääsee ulkoilemaan pidempääkin polkua, mutta nyt en jaksanut lähteä enää pitkälle lenkille vaan kävin ainoastaan tsekkaamassa alueen "nähtävyydet".

Parkkipaikka on tosi tilava ja siitä rannalle johtaa tosi hyvä sorastettu leveä tie.


Eikä matkaa kerry montaakaan sataa metriä kun tullaankin jo perille.


Pyörätuolilla tms. pääsee lähteen yläpuolelle, mutta jos mielii rantaan, niin sinne pitää laskeutua hyväkuntoisia rappuja pitkin.

Alhaalla odotti varsin kiva pieni hiekkaranta jossa hauskasti rakennettu lähteen loppu oli. Lähde pulppuaa jostain maan uumenista ja virtaa alas mereen saakka. Juuri ennen merta on sille tehty pieni pysäkki. Vettä voi omalla vastulla itsekin juoda, mutta nyt en maistanut. Koirat hoiti sen homman.




Rannalla oli joskus ollut iso puu joka oli kaadettu ja siitä siivu jätetty hauskasti tarinan kera esille. En enää muista mikä se varsinainen tarina oli.


Rannan suuntaisesti olisi lähtenyt polku, mutta en sinne lähtenyt vaan noustiin toista polkua katsomaan tarkemmin lähdettä.









Olihan tuo tavallaan ihan viehättävä paikka. Tosin paikka näyttää siltä ettei sitä pidetä kunnossa eikä entisöidä vaan annetaan ajan tehdä tehtäväänsä.

Sitten raput ylös ja käytiin vielä tutkimassa alueella oleva toinen ranta




Paikallahan on muuten ihan siistin näköinen puucee sekä isokin sekajäteroskis. Eli ihan vaan vaikka evästerkelle varsin mainio paikka. Ja veikkaan että mustikkaa alueella on ihan tolkuttomasti kun sen aika on...


Paikasta löytyy googlella hyvin lisätietoja, mutta linkataan retkipaikan kertomus TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti