torstai 2. huhtikuuta 2020

Rokokallio, Vihti

Kotiseutu tutuksi ja suunnaksi Vihdissä sijaitseva Rokokallio. Googlen mukaan tämä on koko Uudenmaan kolmanneksi korkein paikka!

Kohteesta monesti kuullut, mutta vasta pari vuotta sitten sinne on valmistunut ihan merkitty metsäreittikin. Joten nyt oli syytä jo täälläkin käydä.
Reitti ei varsinaisesti mikään huisin pitkä ole, mutta täytyy kyllä sanoa, että hyvällä kelillä silti oikein mukava kohde. Ja aikaakin sai kulumaan melkein pari tuntia.




Jos mielii ainoastaan kalliolle, niin autolta pääsee nopeaa reittiä suoraan kohteeseen jonne matkaa alle 500m. Mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen on koko tuo Henrikinpolku jonka "loppuhuipennuksena" saavutaan tuonne Rokokalliolle.

Lähes heti reitin alussa on jo muhkeita kiviä ja järkäleitä joista osa hyvinkin erikoisia. Kuten tämä puun halkaisema iso kivi. No en tiedä onko puu sitä nyt oikeasti halkaissut, tuskin, mutta todella erikoinen näky kuitenkin.






Polku oli varsin mukavakulkuista selkeää polkua ja puihin maalatut siniset merkit ohjasivat kulkijaa todella hyvin eikä eksymisen vaaraa ollut.






Pieniä täkyjä oli laitettu jokunen ja sehän vain lisää tällaisten kohteiden mielenkiintoa.




Metsäautotien ylitys ja sen jälkeen oli taas mukavaa metsäpolkua.






Metsälampikin löytyi, hiukan pinnassa jäätä



Sitten loivaa nousua ja tultiin Rokokallion laelle. Siellä oli kota ja ulkona nuotiopaikka. Tilaa reilusti ja hyvällä kelillä ihan kiva paikka evästelylle.






Kun tänne saapuu, niin kannattaa vähän katsella ympäristöäkin, eikä samantien lähteä kulkemaan merkittyä reittiä. Mutta kannattaa katsoa varovasti reunalta, yht`äkkiä oltiinkin melkoisten järkäleiden ja louhikkojen yläpuolella.
Kuvat ei ihan anna oikeutta sille miltä nämä livenä näyttivät.










Jostain olisi varmasti päässyt myös alas katsomaan noita järkäleitä toisestakin suunnasta ja siellä myös mahdollisesti olevia luolia ym. mutta koirien kanssa ei nähty sitä viisaaksi tällä kertaa.
Jotain jäi seuraavaankin kertaan, jos vaikka lähestyy koko aluetta hiukan eri suunnasta...

Palattiin kodalle, jonka vierestä merkitty reitti kohti autoa jatkui.





Matkaa kertyi 3,9km ja aikaa saatiin menemään hiukan alle 2h. Voin suositella!


Lisää alueesta TÄÄLTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti